SCM MORBIDELLI M100
Trebuie sa fi autentificat
Stoc :
Da
Cod :
MORBIDELLI M100
104958.00 EUR
131197.50 EUR


Despre
Centru de prelucrare foarte modular capabil să rezolve toate problemele de prelucrare a lemnului.
Câteva clicuri pentru a crea și fabrica piese de orice formă, datorită suitei Maestro care guvernează mașina, are module specifice pentru fiecare proces de producție.
Unic pe piață, cu un raport performanță / preț de neegalat, poate fi configurat în funcție de nevoile și planul de investiții al clientului.
CATALOG Morbidelli N100
 
Descriere

Centrul de prelucrare cu comandă numerică, cu dotarii extinse pentru frezare și găurire, pentru a satisface orice cerere din domeniul prelucrării lemnului și a materialelor cu caracteristici fizice similare.

 • Performanță superioară, cu axuri de găurire la 8.000 rpm și tehnologie Ro.Ax, cel mai rigid mandrina de pe piață cu peste 1.000 de ore de utilizare fără întreținere.
 • Mai echipata, cu multe posibilități de configurare masei de lucru, pentru echiparea optimă a mașinii în funcție de nevoile de procesare
 • Programarea mai intuitiva și mai rapida, cu software-ul integrat CAD-cam in MAESTRO CNC
 • Mai ușor, acces la planul de lucru care poate fi atins în orice moment datorită integrării dulapului electric și a pompei de vid și absența barierelor de protecție într-o configurație PRO-SPACE

Structura de susținere

Structura de susținere constă dintr-o bază monolitică din oțel gros, cu nervuri puternice și deosebit de rigide; structura de susținere cu lățimii largi a fost proiectată pentru a asigura stabilitatea utilajului, precizia în timp în toate condițiile de lucru și nu este necesară ancorarea mașinii la sol.
Batiu constituie o bază de sprijin vastă și solidă pentru suportul mobil, capabilă să ofere unității de lucru un suport echilibrat, stabil și rezistent la cele mai severe solicitări de lucru, pentru o performanță superioară în calitate și precizie. Portalul mobil constă dintr-o structură solidă și robustă care ancorează ambele părți ale bazei și culisează pe ghidajele prismatice cu rulmenți cu bile recirculare de înaltă calitate. 

Mișcarea unității mobile de-a lungul cadrului inferior (axa X) și a unității de operare de-a lungul fasciculului unității mobile (axa Y) are loc printr-un sistem de transmisie cu pinion și pinion proiectat cu dinți elicoidali, dinte-la-dinte, cu o accelerație și o viteză mai ridicată care pot fi obținute de-a lungul axelor X și Y. Dantura elicoidală concepută în mod corespunzător permite reducerea uzurii pieselor mecanice și a zgomotului în condiții de funcționare.

Axa verticală Z este controlată de un șurub cu bilă recirculantă, care asigură o echilibrare perfectă în condiții de încărcare dinamică și susține valori ridicate de accelerare și decelerare.
Unitatea principală de frezat, conectată direct la glisorul axei Z, asigură o calitate absolută a finisării datorită absenței totale de vibrații.
Mișcarea de-a lungul axelor X-Y-Z este gestionată de motoare "fără perii", acționate de invertoare statice, care garantează:
- timpi reduse de procesare datorită unor valori mai bune ale accelerației
- o precizie mai bună de poziționare datorită codificatoarelor de înaltă rezoluție
- nici o operațiune de setare când aparatul este pornit datorită utilizării codificatoarelor absolute
resetarea operațiunilor de întreținere generală datorită absenței periilor, a sistemului "fără perii”

Gestionarea mișcării axelor și, în general, a părților de operare ale mașinii este realizată prin utilizarea unui modul CN de tip industrial cu transmisie digitală prin tehnologia "CAN OPEN BUS", care garantează
- cea mai mare viteza de comunicare a datelor
- sa fie imuna la interferente electromagnetice externe
- reducerea timpilor de procesare cu cel putin 20%
- realizarea operatiunilor complexe cu precizie maxima


Echipare 

Morbidelli este echipat ca standard pentru a maximiza performanța operațională în timpul utilizării zilnice:

PROTECȚIA CU "BUMPERS" (în conformitate cu Directiva CE 2006/42), care înconjoară unitățile de operare cu o cușcă de protecție din tablă de metal sudată. Partea frontală a protecției este prevăzută cu o fereastră de vizibilitate extinsă în materialul anti-ejecție care poate fi deschis în timpul operațiilor de întreținere. Pernele moi sensibile la contact echipează partea dreaptă și cea stângă a cuștii: în caz de coliziune cu un obstacol, senzorii de pe perne întrerup imediat întreruperea funcționării aparatului care intră în starea "de urgență". Lipsa echipamentelor de siguranță la sol garantează cel mai înalt grad de libertate operatorului de a profita la maximum de lățimea suprafeței de lucru în prelucrarea pendulului.

VACUUM, toate componentele sistemului de vid au fost dimensionate corespunzător pentru a obține întotdeauna debitul maxim și cea mai mare valoare a vidului generată de pompă. Mașina poate fi echipată cu pompe de vid care garantează siguranța blocării chiar și a pieselor mici și a diferitelor forme geometrice.

CONEXIUNEA DE REȚINERE PE PC, priză specială pentru conectarea PC-ului de birou la rețeaua companiei printr-un cablu, permițând transferarea datelor în / în timp real de la aparat.

ECHIPAMENTUL PENTRU AJUTORUL REMOTE ASSISTANCE pentru a permite PC-ului să se conecteze la biroul de service SCM GROUP prin Internet. Împreună cu hardware-ul este instalat un pachet software care permite:

- afișarea interfeței operatorului, HMI
- recuperarea semnalelor de diagnostic
- controlul și modificarea stărilor de configurare, a parametrilor și a programelor de procesare
- copie de rezervă a datelor funcționale și a transferului de fișiere
- Modificarea PLC a modulelor
- actualizarea modulului HMI
NOTĂ: conectarea la internet a clientului, cablul de internet nu este inclus
 

PLAN DE LUCRU

Masa de lucru este conceput pentru o utilizare practică și sigură a fiecăruia dintre dispozitivele sale și mai ales pentru o configurație simplă și rapidă de către operator.

Ventuze sunt detansabile de bare, fiecare ventuza este fixata rigid pe bara cu doua dispozitive de siguranta:

1° mecanic, prin profilul inferior care se potriveste pe bara de aluminiu
2° pneumatic, cu un profil trafilat  mobil care  se extinde pe lungimei barei de aluminiu si sa strânge rigid baza suportului ventuzei.

În timpul fazelor de încărcare / descărcare a pieselor, ventuzele rămân blocate astfel încât să se evite orice mișcare accidentală. Avantajul acestei tehnologii este marele "curățenie" vizuală și posibilitatea de a bloca chiar și bucățile mici cu ventuze multiple, aducând toate bare între ele până la distanța mecanică minimă, eliminând toate conductele de legătură de vid ale fiecărui ventuze. Forma specială a ventuzei face posibilă atașarea lor una față de cealaltă, formând astfel, după necesitate, zona de vid optimă pentru blocarea oricărei forme de piese de lucru.

Barele de susținere sunt de aluminiu extrudat, cu o glisieră de bază mare pe axa X pe ghidaje rotunde călite, sunt blocate / deblocate pneumatic rigid și sigur, obținute prin două frâne pneumatice (unul pe bara de culisare din față și unul pe spate). Folosirea acestei tehnologii oferă siguranța manipulării ușoare și ergonomice și poziționarea precisă.

 

Vacuumul este canalizat în barele de aluminiu extrudate și asigură prinderea ventuze prin bile activate prin presiune, poziționându-le liber fără constrângeri mecanice.

Fiecare bară de susținere este echipată cu două rânduri de opritoare de referință cilindrice integrate cu bara și cu activare și deplasare pneumatică:

 • primul rând este situat în partea din spate a barei pentru blocarea și prelucrarea panourilor mari
 • al doilea rând este plasat într-o poziție intermediară față de bara pentru blocarea și prelucrarea panourilor mici

Pe capetele drepte și stângi ale mesei de lucru există încă 4 opritoare de referință (2dx + 2sx) care permit alinierea laterală cu marginile inferioare ale panourilor de orice dimensiune pentru a permite prelucrarea pieselor "stânga" și "dreapta" precum și prelucrarea tip “pendula” pentru a crește productivitatea mașinii.

Toate referinte sunt gestionate automat de program pe baza tipului de lucru.
Acționarea vidului de etanșare a pieselor este permisă printr-un selector cu pedala, astfel încât operatorul să poată încărca și descărca piesele folosind ambele mâini într-un mod complet ergonomic.

Ca opțiune, barele de susținere pot fi echipate cu suporturi pneumatice laterale ascendente / descendente, pe care operatorul sprijină panoul care urmează să fie prelucrat și apoi îl împinge confortabil spre opritorul de referință. Aceste suporturi au, de asemenea, funcția de detașare a piesei de la vidare după finalizarea lucrului.

Partea interioară a bazei este în formă de geometrie "V", pentru a transmite resturile și praful provenind de la masa de lucru către un punct central în care se poate găzdui un covor (opțional la cerere) care să permită evacuarea rămășițelor prelucrare (direcția de evacuare de la dreapta la stânga).

 

SOFTWARE MAESTRO CNC - INTERFATA OPERATOR SI PROGRAM

Maestro este platforma software prezentă în toate centrele de lucru ale SCM.

Este un CAD / CAM cu grafică tridimensională, dezvoltat de SCM GROUP, care vă permite să programați cu o simplitate extremă, pe baza următoarelor caracteristici principale:

 • Gestiune programe piese
 • Gestionarea bazei de date pentru unelte
 • Gestionarea configurației mașinii: grupuri de operare, tip mase de lucru, magazie de scule
 • Gestionarea planelor de blocare a pieselor (bare, cleme, ventuze, …)
 • Controlul funcțional al funcțiilor și al diagnosticării mașinilor

Interfața operatorului este propusă cu o simplă și imediată grafică care utilizează cele mai moderne instrumente de reprezentare a obiectelor, prezentându-se în conformitate cu următoarea structură:

 • funcțiile de meniu, organizate în grupuri, distribuite orizontal pe partea superiora
 • desenul geometric în centru
 • proprietățile geometriei și proceselor, poziționate în partea dreaptă a ecranului cu un meniu drop-down
 • lista de operațiuni, situată în partea stângă a ecranului, cu structura copacului
 • Este inclusă și programarea parametrică: parametrii pot fi atribuiți atât proiectului principal, cât și subrutinelor individuale sau macrocomenzilor numite în el.

Gestionarea uneltelor

Managementul instrument se face printr-o aplicație dedicat numit „Tool Manager“: în acest mediu scule, defalcate pe categorii, sunt reprezentate grafic printr-o setare simplă și imediată a parametrilor relevanți.
Fiecare instrument este identificat printr-un nume, oferind operatorului o modalitate simplă și directă de a selecta instrumentul în sine.

Maestro APPS

O bibliotecă de funcții de programare disponibila imediat și ușor de utilizat, dezvoltată de SCM GROUP și specificații pentru realizarea de mobilier, mobilier, uși, scări, ferestre etc.
Cu un simplu clic, utilizatorul are posibilitatea de a accesa gratuit know-how-ul tehnologic al SCM GROUP.
Cu Maestro APPS este posibil să alegeți, în cadrul bibliotecii furnizate împreună cu Maestro, tipul de lucru necesar.
În acest moment este suficient să se aleagă dimensiunile piesei care urmează a fi produsă și automat toate lucrările prezente pe acel tip de panou vor fi adaptate la dimensiunea aleasă.

Managementul planului de lucru

Programarea planurilor de lucru este complet grafică.
Operatorul are posibilitatea de a:

 • consultați modelul planului de lucru configurat
 • configurați masa cu dispozitivele de blocare pe care le utilizează în mașină
 • mutați barele / ventuzele / clemele în pozițiile necesare
 • parametrizați poziția dispozitivelor de blocare
 • a crea faze de lucru în care piesa de lucru sau dispozitivele de pe masa se schimbă
 • verificați coliziunile dintre dispozitivele de lucru și dispozitivele de pe masa
 • consultați și aranjați piesele definite în proiect
 • definesc automat cel mai bun aranjament al dispozitivelor de blocare în timpul fazei de lucru (în cazul masa tip FLEXMATIC aceste dispozitive vor fi în poziția de lucru automat)

Estimați timpii ciclului

Maestro este echipat cu un modul de calcul preconfigurat care - bazat pe operațiile programate de prelucrare, schimbările necesare ale sculei, căile de scule etc. - este capabil să ofere o valoare numerică a timpului necesar executării unui program.
Această funcție este absolut eficientă în:

 • calculați productivitatea mașinii înainte de lansarea producției efective a pieselor
 • comparați versiuni diferite ale aceluiași program pentru a optimiza timpul de execuție
 • pentru a estima costul unei comenzi cu timp de utilizare a mașinii

NOTĂ: Funcția de software este concepută ca o simulare, astfel încât datele obținute dintr-o prelucrare reală pot varia într-o gamă de valori de +/- 10%

Import de date

Maestro CNC permite următoarele importuri de fișiere externe:

 • import DXF Odată ce DXF a fost importat, geometrii pot fi manipulate de utilizator prin intermediul funcțiilor CAD normale Maestro și folosite pentru a aplica operațiile de prelucrare dorite, exact ca și cum ar fi fost generate direct prin Maestro CNC.
 • Importul PGM este posibil să importați programe PGM create prin sistemul de operare SCM (Xilog) anterior sau din surse externe de programe; aceste programe sunt recunoscute și transformate în programe PGMX, care este formatul tipic Maestro CNC.

MSL Connector

MSL Connector (Maestro Scripting Language) este software-ul dezvoltat de SCM GROUP pentru a conecta direct Centrele de Lucru cu software-ul principal de pe piață.
Aparatul utilizează informațiile din software-ul extern și, în funcție de mărimea pieselor și operațiile care trebuie efectuate, gestionează strategia de prelucrare prin optimizarea poziției sistemelor de blocare și a căilor de scule.

Panoul mașinii

PanelMac este aplicația folosită ca interfață om-mașină pentru toate centrele de lucru SCM GROUP.
Caracteristica de bază a acestei aplicații este abilitatea de a comunica cu controlul numeric și, prin această conexiune, accesul la mașină pentru gestionarea acestuia.
Prin urmare, de asemenea, accesează baza de date a sculei și permite definirea, împreună cu aceasta, a mașinii-unelte sau a distribuției uneltelor pe capete și magazie.

Principalele funcții ale PanelMac sunt următoarele:

 • calibrarea mașinii
 • trimiterea comenzilor semi-automate
 • mișcarea manuală a diverselor părți mecanice
 • execuția part-programelor (PGMX) *
 • gestionarea instrumentelor

Reporniți Programul întrerupt (RPI)

Reducerea cu până la 90% a timpului de producție și a deșeurilor datorită acestei proceduri, care permite reluarea executării unui program întrerupt înainte de termenul stabilit, din motive care conduc la starea de urgență.

Funcția este implementată după cum urmează:

 • un program în execuția AUTOMATĂ se oprește din motive care activează starea "de urgență”
 • operatorul intervine în manual pentru a rezolva problema care a provocat situația de urgență
 • după rezolvarea problemei, operatorul îi spune PanelMac cererea de a executa RPI (apăsarea unui buton) și comandă începutul programului
 • PanelMac verifică punctul de rupere al programului și repornește executarea aceluiași proces de la începutul procesului unic întrerupt (nu din punctul exact în care acesta a fost oprit); o parte a prelucrării deja efectuate este apoi efectuată din nou și din acel punct continuă până la sfârșitul programului.

NOTĂ: Procedura funcționează numai dacă modul AUTOMATIC EXECUTION al programului nu este dezactivat

Protecția software-ului

Maestro CNC este echipat cu protecție hardware prin cheie USB. Echipamentul standard al mașinii include două chei USB, astfel încât software-ul să poată fi utilizat simultan pe PC-ul mașinii și pe orice PC din birou (cu o performanță minimă egală cu cea a aparatului). Cheia hardware suplimentară nu este asociată cu un utilizator sau cu un PC în particular, astfel încât clientul poate instala Maestro pe mai multe stații de lucru externe și poate folosi acea pe care o dorește pur și simplu transferând cheia hardware de la un PC la altul.

ACCESORII:

Versiuni de securitate PRO-SPECE  -  cod. 93.12.01

SISTEMUL DE SIGURANȚĂ "PRO SPACE", lipsa gardurilor permite operatorului să acceseze ușor suprafața de lucru la 360 ° în jurul mașinii și fără a mai trebui să aștepte sfârșitul programului de  procesare. Viteza maximă a axei X, limitată de software la 25 m / min și în conformitate cu reglementările actuale de siguranță, garantează operatorului să lucreze la mașină în condiții de siguranță totale. Datorită sistemului PRO-SPACE, morbidelli ocupă un spațiu foarte mic, soluția exclusivă de a integra atât cabinetul electric, cât și pompa de vid pe structura ramei - garantează posibilitatea instalării mașinii chiar și pe site-uri mai mici, evitând client posibila repozitionare a masinilor existente, economisind timp si bani.

Z util de lucru 250 mm  -  cod. 52.45.33

"TECPAD wired" Telecomanda cu touch-screen 7” -  cod. 63.03.73

Stație de control mobilă cu conexiune prin cablu, capabilă să gestioneze mai multe operații pe mașină.
Este echipat cu:

 • 2 potențiometre pentru a gestiona vitezele și unitățile de operare (de exemplu rotația mandrine gaurire, viteza axelor principale etc.)
 • n.19 taste: 6 dintre acestea au funcții de comandă, utile pentru controlul direct al mașinii, în timp ce celelalte 13 permit navigarea prin diferite panouri de aplicații software (de exemplu, gestionarea poziționării barelor și ventuze). Litera sau simbolul imprimat pe butoane servesc drept identificare pentru a facilita munca operatorului.
 • 1 buton roșu pentru a activa starea "de urgență”
 • o protecție din cauciuc împotriva deteriorării accidentale
 • un mâner pe partea stângă pentru a oferi operatorului posibilitatea de a acționa cu ușurință comenzile cu mâna dreaptă liberă
 • magneți pe partea din spate pentru a permite operatorului să poziționeze telecomanda ușor și rapid pe orice parte metalică a mașinii, astfel încât ambele mâini să fie libere


Magazin scule TRB14 (versiune Y=1320)  -  cod. 52.41.26

Magazin liniar este poziționat în partea dreaptă a bazei mașinii și poate găzdui scule și / sau agregate cu transmisie unghiulară.

Este echipat cu o structură din oțel pentru a garanta cea mai bună rigiditate posibilă în cazul sculelor grele. Pozițiile carcasei conurilor suportului de sculă sunt acoperite din plastic pe un suport din aluminiu pentru a obține o combinație perfectă de rigiditate și elasticitate pe clema de fixare a conului în timpul operației de încărcare / descărcare a sculei.

Datele tehnice:

 • numărul maxim de scule: 11
 • diametru maxim scule: 300mm (3 axe), 350mm (5 axe)
 • interax intre positii: 115 mm
 • greutate maximă scula: 8 kg
 • greutate maximă total: N.D.

  NOTĂ: Conurile suportului pentru unelte și cleștele elastice nu sunt incluse


 

Magazie scule FAST14  -  cod. 52.41.28

Magazie suport scule integrat in cabina de siguranta, tip liniar, pentru scule si agregate

 • numărul maxim de scule: 14
 • Diametrul maxim scule: 160mm
 • Interax intre pozitii de lucru: min. 125mm
 • Greutate maximă scula: 8 kg
 • Greutate maximă sculelor admise in total: 42Kg
 • Greutate maximă pentru un singur agregat: 10 kg

Magazie liniara FAST find pozitionat în interiorul structurii de protecție a punții mobile și foarte apropriat de electromandrina, asigura o performanta foarte mare in termen de timp “schimb scule”.

Este echipat cu o structură din oțel pentru a garanta cea mai bună rigiditate posibilă în cazul sculelor grele. Pozițiile carcasei conurilor suportului de sculă sunt acoperite din plastic pe un suport din aluminiu pentru a obține o combinație perfectă de rigiditate și elasticitate pe clema de fixare a conului în timpul operației de încărcare / descărcare a sculei.

Rack-ul și suporturile de scule sunt protejate împotriva prafului printr-un capac special amplasat deasupra acestora.

NOTĂ: Conurile suportului pentru unelte și cleștele elastice nu sunt incluse


 

Nr. 6 bare de lucru “TV FLEX” 1300 -  cod. 52.42.08

Masa de lucru cu bare de 1300 mm și ventuze (opțional), care asigură practicabilitatea, viteza de reglare și ușurința de utilizare.
Posibilitatea de a configura în mod liber ventuze atât în ​​ceea ce privește poziția de-a lungul barei, cât și numărul acestora pe suportul unic garantează operatorului siguranța întotdeauna în găsirea celei mai bune configurații posibile pentru fiecare program de prelucrare.

Zona de lucru este înființată cu:

 • 6 suporturi de aluminiu extrudate, mobile mobile în direcția X, cu glisare agilă prin patru bucșe de lagăre pretensionate montate pe două ghidaje rotunde rectificate și secționate, poziționate la capetele suporturilor pentru a asigura stabilitatea în orice fază de utilizare
 • sistem cu blocare și deblocare automată pe fiecare suport: acționează pe ghidajele glisante prin intermediul cilindrilor pneumatici controlați printr-un buton amplasat într-o poziție ergonomică pentru a permite rafturilor să fie deplasate cu ușurință
 • 6 opriri cilindrice de aluminiu cu cursa de 100 mm cu acționare automată pneumatică, integrate în suporturi în poziția posterioară pentru alinierea panourilor de-a lungul axei Y
 • 6 opritori cilindrice de aluminiu cu cursa de 100 mm cu acționare pneumatică automată, integrați în suporturi într-o poziție intermediară pentru alinierea panourilor mici de-a lungul axei Y
 • 4 opriri cilindrice laterale din aluminiu cu acționare automată pneumatică, poziționate 2 pe partea stângă și 2 pe dreapta pe suporturi fixe speciale, pentru alinierea panourilor de orice dimensiune de-a lungul axei X; toate referinte sunt gestionate automat de program în funcție de tipul de lucru
 • serie de bile de oțel de-a lungul suportului și plutitoare cu un arc elicoidal pentru deschiderea / închiderea automată a circuitului de vid integrat conceput pentru a preveni infiltrarea prafului de lucru
 • un sistem dedicat de blocare mecanică a ventuzei printr-o dispozitiv controlat capabil să frâneze toate ventuzele poziționate pe suportul unic într-o singură soluție

Fiecare referinta cilindrica are o gaura cu filet M8 care permite asamblarea ulterioară a opțiunilor suplimentare (de ex. Referințe pentru panouri furniruite, blocarea pieselor înguste, extensii etc.).
Toate suporturile de masa de lucru sunt capabile să acopere întreaga lungime a suprafeței de lucru pentru a asigura o flexibilitate maximă de utilizare chiar și în cazul procesării cu un singur câmp și a panourilor de orice dimensiune.

Zone de activitate: A (I) și D (L).

Masa de lucru este echipată cu sistemul pneumatic, oprirea referinței și software-ul pentru a permite blocarea și prelucrarea a maximum două panouri pe patru zone de lucru disponibile.

Zona I offset 650 mm față de zona A
Zona L offset 650 mm față de zona D


Nr. 4  dispozitive de ridicare H=75 1300  -  cod. 52.41.16

Dispozitivele dedicate susținerii panoului în timpul operațiilor de aliniere pe opriri de referință și pentru a facilita detașarea panoului de la aspirație la sfârșitul procesării.
Acestea sunt fabricate din material fenolic, fiecare montat lângă barele de aluminiu de pe blatul de lucru și echipat cu lifting pneumatic ON / OFF.
Materialul folosit garantează faptul că frecare pe panou este minimă, astfel încât chiar și alinierea pieselor grele este extrem de ușoară, iar detașarea de la ventuza nu produce zgârieturi pe suprafața panoului.
Ascensoarele sunt distribuite în mod egal în zonele de lucru din stânga și din dreapta ale mașinii, câte 2 pe fiecare parte și fiecare poate ridica o greutate de aproximativ 40 kg.

Nr. 1 pompa de vid 90/108 m3/h 50/60 Hz

Dispozitiv centralizat pentru exhaustare

 

Cap de gaurire F23L  -  cod. 52.41.05

Unitatea de gaurire este echipată cu noua tehnologie roto-axiala Ro.Ax.

Dezvoltat în totalitate de SCM GROUP, acest proiect permite:

 • mai mare calitatea tăierii și precizia în gaurire datorită rigidității sporite a axului (diametrul arborelui crescut și conexiunea directă, fără interfețe mecanice, între burghiu și ax, cu prindere tip Weldon)
 • crește productivitatea în gaurire datorită vitezei maxime de rotație de 8.000 rpm (cu inverter opțional), care permite o viteză mai mare de penetrare în material
 • reducerea operațiunilor de întreținere, până la 1.000 de ore fără a recurge la lubrifierea angrenajelor 

Unitatea de gaurire F23L include:

 • prindere verticala si orizontala cu Ø 10mm, tip WELDON (lungimea maxima a burghiului = 70mm)
 • distanța dintre axe 32 mm
 • n ° 13 axe verticale cu actionare pneumatică independentă
 • n ° 5 mandrine orizontale cu dubla iesire, 3 pe directia X si 2 pe directia Y
 • viteza de rotație de 4500 rpm (cu inverter opțional 2.500-8.000 rpm)
 • puterea motorului mandrinei până la 3,9 kW (5,3 cp) - [2,2 kW (3 cp) la 50 hz]
 • cursa pneumatică verticală ON-OFF de 60 mm pe fiecare ax vertical și lamă
 • Sistemul de blocare mecanică de “quarterlock”, care permite montării / îndepărtării sculei utilizând un singur șurub M8 și o rotație a cheii hexagonale de 90 de grade
 • Circuitul de aer comprimat de înaltă presiune pentru a garanta o forță de foraj de peste 64 kgf pe fiecare ax vertical și pentru a lucra chiar și cele mai rezistente materiale

Cap de gaurire cu inverter  -  cod. 52.41.14

Inverterul care gestionează viteza de rotație a electromandrinei principal este de asemenea conectat la motorul cap de gaurire pentru a permite viteza de rotație a axelor să fie variată până la maximum 8.000 rpm și până la maximum 10.000 g / min pentru lama integrată.

NOTĂ: În timpul executării unui program de prelucrare, trecerea de la operația de frezare la operația de găurire necesită așteptarea timpului de oprire a motorului. Mantiene la temperatura all'interno dell'armadio

 

Electromandrina “JQX” 10 Kw  (5 AXE) -  cod. 52.41.20

Electromandrina electric verticale echipat pe un suport din aluminiu turnat, alunecând pe garnituri liniare cu recirculare liniară; NC a reușit.

Echipat cu un suport cardamic și două axe de rotație indipendente(ax vertical și axă înclinată de 50°), unitatea "JQX" permite orientarea practică a sculei în orice direcție, evitând astfel utilizarea mai multor agregate unghiulare pe cele mai diferite aplicații și face ca unitatea să atingă un unghi negativ de -10 ° față de planul orizontal.

Designul structural al unității permite fixarea unei  configurații dedicate pe unitatea electrică pentru a acorda atât un regim de rotație ridicat, cât și o valoare a cuplului ridicat pe un regim de rotație mai mic decât rotoarele standard: unitatea JQX (Just Quality eXtreme) îndeplinește toate cerințele, chiar și cele pe care nu le puteți prevedea.

Precizia și fiabilitatea sunt acordate prin utilizarea reductoarelor de înaltă precizie, împreună cu curelele dințate cu transmisie consolidată. Dimensiunea redusă a acestui motor permite utilizarea acestuia chiar și în cazul celor mai complexe operații și are o eficiență sporită în extracția prafului, concentrând fluxul de aer prin capot pe o suprafață mai mică.

Această unitate cu 5 axe include:

 • Fixarea HSK 63F cu suprafață dublă de referință pentru a asigura o legătură rigidă între suportul de scule și electrodul propriu-zis
 • control electronic al rotației la viteză, de la 1.800 la 24.000 rpm prin invertor static, funcție de oprire rapidă pe rotație echipată standard
 • puterea constantă (S1 / S6) 8,5 / 10 kW (11,5 / 13,6 hp) de la 12,000 rpm
 • B rotația axei: ± 185 °
 • Viteza de rotație a axei B: 7000 ° / min
 • C rotația axei C: ± 320 °
 • C rotația turației axei C: 7000 ° / min
 • rotație stânga și dreapta programabilă
 • sistem de suflare a aerului interior pentru a garanta o potrivire adecvată cu suportul de scule
 • sistemul de răcire prin circulația lichidului și schimbătorul de căldură în afara mașinii
 • rulmenți ceramici ca suport pe axul principal
 • circuitul de aer comprimat din interiorul cuștii routerului pentru prevenirea poluării cu praf

NOTĂ: Conurile suportului pentru unelte și cleștele elastice nu sunt incluse

Grup recire cu lichid

Permite menținerea unei temperaturi constante a lichidului pentru răcirea electromandrinul, evitând supraîncălzirea.
Include:
- pompa de lichid
- lichid de răcire

Nr. 18 ventuze 145x145 H=75 mm  —  cod. 52.41.50

Nr. 8 ventuze rotative 145x55 H=75 mm  —  cod. 52.41.51
 

Detalii tehnice

ZONA de lucru

S.M.I.

Zona utila de lucru axa X

3115 mm 

Zona utila de lucru axa Y

1320 mm 

Trecere piesa Y

1600 mm 

Trecere piesa Z

250 mm

Lungime piesa prelucrat cu sistem pendular

1700 + 1700 mm 

Viteza vectoriala axe X+Y PRO-SPACE

56 m/min

Nr. bare suport vantuze 6 buc

Total nr. vantuze

26 buc.

Nr. dispozitive ridicare

4 buc

Putere electromandrina in 5 axe

10 Kw 

Grup racire cu lichid electromandrina

DA

Cap de gaurire cu nr. 23 mandrine

DA

Invertere cap de gaurire

DA

Nr. magazine suport scule 

2 buc

Nr. total posturi suport scule 25 buc

Masina dotata cu telecomanda touchscreen 7"

DA

Masina dotata cu pompa de vid 90m3/h

DA