Garantie si returnare

 

1. Garantia

 1. VANZATORUL acorda CUMPARATORULUI pentru marfurile vandute o garantie de 12 luni de la livrare.
 2. Pentru a beneficia de garantie, Achizitorul trebuie sa comunice in scris imediat Furnizorul despre defectul aparut; sa acorde acestuia toate facilitatile pentru ca acesta sa poata diagnostica si remedia defectiunea. Furnizorul are obligatia de a confirma in scris solicitarea.
 3. Garantiile sunt aplicate si distribuite cu conditia ca echipamentele sa functioneze in termen de opt (8) ore pe zi, timp de cinci (5) zile pe saptamana. In alte conditii de exploatare, garantia este supusa ajustarii pe baza intensitatii de baza a echipamentelor mentionate mai sus si a parametrilor actuali ai intensitatii echipamentului.
 4. In perioada de garantie, furnizorul asigura si livreaza in mod gratuit piesele de schimb dovedite a avea defecte de fabricatie. Termenul de livrare pentru piesele in garantie (piese de uz curent) este de maxim 10 zile calendaristice de la solicitarea/sesizarea scrisa a defectiunii.
 5. Remedierea deficientelor, precum si inlocuirea produselor necorespunzatoare, defecte sau cu vicii ascunse se face in termen de maxim 30 zile calendaristice de la solicitare (cu exceptia pieselor de schimb speciale). Cumpărătorul va returna Furnizorului piesele de schimb defecte pentru verificarea adecvată în baza unei cereri explicite.
 6. In perioada de garantie, interventiile service la fata locului vor fi efectuate de tehnicieni autorizati ai furnizorului. Timpul de interventie este de maxim 10 zile calendaristice de la solicitarea/sesizarea scrisa a achizitorului.
 7. Garantia nu acopera piese de uzura. Elementele de uzura usoare sunt piesele sau componentele care sunt expuse in timpul functionarii la uzura inevitabila. Ele sunt destinate inlocuirii, uzurii si perioadei de inlocuire, depinzand de materialele utilizate si de metoda si frecventa utilizarii. Elementele de uzura usoare sunt indicate in documentatia echipamentului (lista piese de schimb).
 8. Garantia se aplica numai defectelor de fabricatie, cu conditia ca instalarea si lucrarile sa fie efectuate de catre expertii autorizati de producator. Garantia nu acopera cazurile de deteriorare mecanica a componentelor si pieselor de schimb care nu au aparut ca urmare a defectelor de fabricatie.

2. Dreptul la renuntare

 • Cumparatorul poate renunta la comanda in 14 zile calendaristice, fara precizarea motivului. Cumparatorul isi poate exercita dreptul la renuntare incepand cu ziua in care a preluat marfa. Vanzatorul are obligatia de a restitui suma platita de cumparator conform OUG 34/2014.
 • Costurile de returnare a marfii vor fi suportate integral de cumparator, datorita exercitarii dreptului de renuntare. Vanzatorul in schimb are dreptul sa pretinda despagubiri pentru acoperirea pagubelor cauzate de utilizarea necorespunzatoare a marfii. Daca marfa returnata in baza exercitarii dreptului de returnare nu este in stare ireprosabila, astfel incat sa poata fi revanduta, atunci cumparatorul are obligatia de a plati daune, in conditiile in care deprecierea, distrugerea marfii s-a produs intentionat sau din neglijenta.
 • Daca se dovedeste la desfacerea ambalajului in fata personei care face livrarea (curier), ca marfa a fost deteriorata inainte de preluarea acesteia, asiguram rascumpararea imediata si anularea vanzarii. Orice deteriorare sau lipsa constatata la preluarea marfii trebuie specificata in documentul incheiat cu ocazia livrarii intre cel care preda si cel care primeste marfa. Nu ne asumam responsabilitatea pentru eventualele deteriorari sau lipsuri constatate ulterior, conform Ordonantei de Guvern nr. 34/2014.

3. Returnarea produsului

Produsul poate fi returnat doar in ambalajul original, fara diferente cantitative si calitative, cu toata documentatia aferenta.
 

4. Termenul de returnarea a sumei catre client

Vânzătorul va returna suma plătită de cumpărător în termen de 15 zile de la primirea bunurilor returnate. Daca marfa returnata in baza exercitarii dreptului de returnare nu este in stare ireprosabila, astfel incat sa poata fi revanduta, atunci cumparatorul are obligatia de a plati daune, in conditiile in care deprecierea, distrugerea marfii s-a produs intentionat sau din neglijenta.