LIGNA

25 Mar. 2023

La Ligna 2023 noile soluții automatizate și conectate ale SCM

SCM revine la Ligna cu o gamă foarte largă de produse noi dedicate întregului sector secundar de prelucrare a lemnului, într-o suprafață totală expozițională de peste 3000 m2. între Pavilion 13 și Pavilion 16 (cu referire la tehnologiile Superfici).

Vino și descoperă noua versiune a Smart&Human Factory SCM, dezvoltată în două versiuni distincte pentru industrie și ateliere, pentru o producție extrem de personalizată, eficientă și durabilă.

Pe lângă acestea, multe alte inovații vor fi expuse pentru toate domeniile de aplicare: de la mobilier la ferestre, de la construcții din lemn la tâmplărie.
 

Tichetul de intrare gratuit:    "text mesaj LIGNA"  
 

 

Noi soluții automatizate și conectate. Sisteme de interacțiune între om, mașină, roboți antropomorfi și navete AMR, software și servicii digitale, cu un accent special pe post-vânzare. La Ligna este expusă una dintre numeroasele configurații pe care sistemul de producție exclusiv pentru industria mobilei le poate asuma în funcție de nevoi. Iată inovațiile concepute pentru a vă optimiza și simplifica procesele.

 

Secționarea

GABBIANI GT2: cu robot antropomorf pentru încărcare și descărcare automată: celulă flexibilă care optimizează schimburile și suportă atât nevoile „lotului 1”, cât și prelucrările în volum mare. Poate fi folosit cu sau fără robot antropomorf, cu comutare automată între un mod și altul. Toate sunt îmbunătățite de noul optimizator Maestro optiwise.
Cantuire

STEFANI CELL E: celula flexibila care combina avantajele unei productii de foarte inalta calitate cu plusurile unei automatizari complete (viteza de la 25 de metri pe minut). Încărcarea panourilor se realizează autonom de un robot antropomorf. La iesire, sistemul pickback bridge garanteaza returnarea la timp a panourilor prelucrate. Toate cu control simplu și intuitiv datorită software-ului HMI Maestro Active Edge.

 

Gaurire

MORBIDELLI CX200: celula flexibila de gaurire si inserare dibluri, cu alimentare robotizata, pentru a face toate elementele de mobilier mai eficient chiar si cu piese foarte diferite. Celula produce un panou pe minut și până la mai mult de 400 de panouri pe schimb cu un singur operator, în doar 50 m2. Poate fi utilizat numai cu robotul pentru producție în ciclu continuu sau cu supraveghere parțială de către operator.

 

Ambalare

CUT C200: soluție nouă pentru ambalajele din carton „lotul 1” pentru a produce până la 4 cutii pe minut în diferite formate și dimensiuni. Solutie ideala pentru optimizarea consumului de carton in functie de dimensiunile reale ale produsului.

Protagonistul Ligna este, de asemenea, o celulă integrată pentru producții flexibile și personalizate de la materia primă până la piesa de mobilier finită, îmbunătățită de MES Maestro easyFlow.

  

Secționarea

CLASS PX 350i: ferăstrău circular cu unitate mobilă, lamă poate fi înclinată până la 46° pentru lucrul în siguranță maximă și prindere perfectă a panoului. Tehnologie avansată cu optimizatorul-secvențietor de tăiere SCM Thundercut, unic în ghidarea pas cu pas a operatorului în introducerea panoului în mașină și în tăiere.

 

Cantuire

ME 40: masina de aplicat cantu automată echipată cu noul control compact eye-S cu interfață active edge Maestro pentru gestionarea optimă a mașinii. Controlul gestionează noul sistem de cuplare și decuplare a unităților de operare și reprezintă grafic toate funcțiile mașinii.

 

Gaurire

STARTECH CN PLUS: centru de gaurire CNC conceput pentru a produce elemente de mobilier cu usurinta si flexibilitate fara repozitionarea sculelor si fara interventia operatorului.


 

 

O ofertă integrată bogată de software, MES și servicii digitale pentru a sprijini clientul în fiecare etapă a ciclului de producție, sporind eficiența și conectând biroul la fabrică.

 

Pregătirea datelor

La Ligna sunt expuse software de programare CAD-CAM pentru centrele de prelucrare cnc. Maestro și simulatorul 3D Maestro pro view pentru prelucrarea panourilor și a lemnului masiv.


 

Planificarea, optimizarea si controlul productiei:

  • Maestro easyFlow: plug&play MES integrat cu toate software-urile și mașinile SCM, pentru a ghida programarea, gestionarea și interconectarea 4.0 a întregului flux de producție.
  • Maestro optiwise: optimizator pentru ferăstraie cu o singură lamă și unghiulare pentru a accelera timpii, a limita costurile și a obține tăierea maximă cu risipă minimă pentru fiecare lot. Și o experiență de utilizator și mai simplă și mai optimă.
  • Maestro Power TMS: software care simplifică și optimizează gestionarea sculelor în depozitele centrelor de prelucrare CNC pentru lemn masiv. Maximizează capacitatea depozitului în funcție de procesele care trebuie efectuate și vă permite să aveți peste 100 de unelte mereu disponibile.

 

Productie

Software-ul HMI și supraveghetorii de linie Maestro ACTIVE au fost, de asemenea, reînnoiți pentru un control și interacțiune și mai simplu și mai optim cu toate mașinile SCM.

 

Monitorizarea producției, întreținerea mașinilor și asistență post-vânzare.

Serviciile digitale activate de platforma Maestro connect IoT sunt îmbunătățite și mai mult pentru a asigura performanța maximă a mașinilor și sistemelor în sinergie cu sprijinul constant al tehnicienilor SCM.
 

Tichetul de intrare gratuit:    "text mesaj LIGNA"  
 


SCM dedică o gamă de soluții înalt specializate uneia dintre temele cheie ale ediției 2023, pe lângă sistemele avansate Randek de prelucrare a caselor prefabricate, prezente în standul din apropiere din Sala 13.

 

OIKOS XS: viteza maximă de execuție, precizie și dimensiuni reduse sunt avantajele acestui nou centru de prelucrare CNC conceput pentru producția de pereți prefabricați, ferme, acoperișuri și blockhaus.

Maestro active beam&wall: datorită noului software SCM HMI, programarea, controlul și optimizarea fluxului de producție direct pe mașină sunt acum posibile într-un mod și mai simplu și mai intuitiv.

DMC SYSTEM XL: mașină automată de șlefuit-calibrare foarte modulară, capabilă să lucreze panouri X-lam/CLT de până la 3700 mm lățime și 500 mm grosime.

Noi soluții pentru a satisface fiecare cerință de proces și pentru a crea finisaje sofisticate și de ultimă tendință.


În standul SCM din Pavilionul 13 veți putea descoperi noua unitate laser dezvoltată special pentru mașinile automate de șlefuit-calibrare sistem dmc, pentru efectuarea de marcaje tridimensionale pe parchet, elemente din lemn, panouri mdf de înnobilat, fibrociment, panouri și suprafețe solide. Tehnologia exclusivă de reîncărcare „Self-Refilling” vă permite să obțineți performanțe maxime în ceea ce privește puterea, fără întreruperi ale fluxului de producție.Sunt expuse în standul Superfici (Pavilion 16, stand C6-D5) și noutățile pentru finisaje.

- COMPACT XL: robot pulverizator pentru capacitati mari de productie, ofera un sistem mai eficient de recuperare a vopselei si recirculare avansata a volumului de aer.

- SISTEM DE POLIMERIZARE UV LED cu surse UV monocromatice multiple la lungimi de undă diferite: pentru performanțe care sunt complet comparabile cu polimerizarea UV convențională, păstrând avantajele LED-ului.

- EXCIMATT: Tehnologia excimer Superfici pentru finisarea celor mai diverse produse finite și materiale: pentru a oferi efecte extra-mate de o moliciune surprinzătoare fără a compromite rezistența suprafeței.De asemenea, la Hanovra este expusă gama foarte largă de mașini de tâmplărie SCM, lider mondial în ceea ce privește vârful de gamă, performanța unică și inovația continuă. Iată câteva dintre principalele noutati:

Noul sistem de siguranță „Blade off”: soluția tehnologică inovatoare SCM aplicată ferăstrăilor circulare. Previne contactul accidental al mâinii operatorului cu lama. Sistemul este echipat cu senzori inteligenți capabili să recunoască corpul uman și să declanșeze sistemul de siguranță chiar înainte ca operatorul să se apropie de lamă, protejând zona de pericol din jurul acestuia.

STARTECH CN K: centru de prelucrare compact cu 3 axe, ideal pentru toate tipurile de frezare, decoratiuni, gravare, semne si prototipare de modele 3D. Singurul din categoria sa care are un electroax de 2,4 kW. Cu cabina integrala, asigura protectia operatorului si curatenia mediului de lucru. Foarte simplu de programat, datorită interfeței virtuale om-mașină „deschisă” pentru importarea codurilor G din orice tip de software CAD/CAM.

 

Tichetul de intrare gratuit:    "text mesaj LIGNA"