Grand Opening Technology Center SCM

16 Aug. 2023

Vino să ne vizitezi în Rimini în perioada 28-30 septembrie pentru a descoperi noul Centru Tehnologic SCM, casa digitală a inovației pentru prelucrarea lemnului.

Vă vom primi într-un spațiu de 4000 de metri pătrați, conceput pentru a vă oferi cea mai largă gamă de tehnologii și servicii pentru lemn dedicat proceselor integrate, conectate, flexibile, mai durabile și optimizate pentru fiecare proces. Nu ratați Marea Deschidere pentru a explora alături de echipa SCM veștile unui Grup solid, care continuă să crească și să inoveze pentru a fi partenerul dvs. tehnologic de încredere.

Printre principalele inovații se numără cele aplicate centrelor de prelucrare, care vor face obiectul unui eveniment de formare dedicat: Cargo, un sistem automat inovator de încărcare și descărcare a ușilor și panourilor, și noul software de programare CAD-CAM Maestro lab.

Cargo este integrat cu centrul de prelucrare in console morbidilli m200: este o celulă complet automatizată, care nu necesită nicio supraveghere din partea operatorului și este unică pe piață pentru capacitatea sa de a efectua încărcarea și descărcarea continuă a pieselor în timp mascat, în timp ce mașina efectuează operații de găurire și frezare. Această soluție exclusivă face posibilă atingerea nivelurilor maxime de eficiență prin evitarea fazelor de lucru manual și a costurilor aferente și a timpilor neproductivi, precum și ușurința de utilizare fără precedent: atât centrul de lucru, cât și Cargo sunt gestionate direct de interfața activă HMI Maestro.

Maestro lab este un software de ultimă generație pentru programarea CAD/CAM atât de la birou, cât și de la mașină. Intuitiv și dinamic, vă permite să transformați cu ușurință o idee într-un produs finit, datorită funcțiilor de programare inteligente și avansate din punct de vedere tehnologic și a peste 150 de aplicații pre-integrate. Treci apoi de la birou la fabrică în cel mai scurt timp, printr-o experiență de utilizator plăcută și rapidă.

Inregistreaza-te prin formular nostru de contact: "text SCM RIMINI"

 

Evenimentul va fi o oportunitate de a afla ce înseamnă astăzi să ai o mașină conectată și cum sunt procesate datele în cadrul Control Room, un spațiu fizic și virtual capabil să ofere noi servicii de asistență și consiliere pentru a asigura continuitatea operațională. Datele colectate de mașinile conectate datorită platformei Maestro connect IoT sunt transformate în "insights", permițând astfel servicii proactive și predictive cu ajutorul celor mai avansate tehnologii digitale și sprijinul constant al echipei SCM Service.

Pe lângă această noutate, vei putea descoperi o ofertă integrată bogată de software care să te sprijine în fiecare fază a procesului de producție. Iată câteva știri:

 

Software pentru centru de prelucrare

Maestro pro view: simulator pentru prelucrarea panourilor și a lemnului masiv.

Maestro 3D și 3Drill: modul pentru importarea modelelor 3D și recunoașterea automată a fiecărui tip de gaură respectiv pe centrele de prelucrare și mașinile de găurit.

Smart cut: algoritm avansat de tăiere pentru ținerea pieselor mici în timpul procesului de nesting.

Maestro Power TMS: software care simplifică și optimizează gestionarea sculelor în depozitele centrelor de prelucrare CNC pentru lemn masiv. Maximizează capacitatea depozitului în funcție de procesele care trebuie efectuate și vă permite să aveți peste 100 de unelte mereu disponibile.


Software pentru masini de formatizat

Maestro optiwise: optimizator pentru masini de formatizat in pachet și centre unghiulare de formatizat pentru a accelera timpii, a limita costurile și a obține tăierea maximă cu risipă minimă la fiecare lot. O experiență de utilizator și mai simplă și mai optimă.

 
Software pentru masini de aplicat cant

Versiune nouă și pentru software-ul dispozitivului "edge store manager", pentru gestionarea optimizată a consumului de canturi și partajarea informațiilor cu software-ul și sistemele de management al companiei. Începând de astăzi este, de asemenea, posibil să se efectueze o gestionare completă a magazinelor de cant și a mai multor mașini de aplicat de cant în cadrul companiei.

Consolă inovatoare pentru toate utilajele SCM: ergonomia, flexibilitatea și performanța ridicată sunt avantajele unui look&feel cu un design unic, captivant și imediat recunoscut, pentru a ușura munca operatorului și pentru a oferi programare modulară și putere de calcul superioară.
 


 Noul Centru Tehnologic SCM va vedea la lucru noi soluții automatizate și conectate. Sisteme de interacțiune între om, mașină, roboți antropomorfi și navete AMR integrate prin software și servicii digitale.
 

Celulă de formatizat Gabbiani gt2 cu robot pentru încărcare și descărcare automată: soluție flexibilă care optimizează schimburile și susține nevoile atât ale lotului 1, cât și ale procesării de volum mare. Poate fi folosit cu sau fără robot, cu comutare automată între un mod și altul. Toate îmbunătățitee de noul optimizator Maestro optiwise.

Celulă de formatizare și nesting ideală pentru lotul 1 cu depozit automat flexstore hp și robot pentru descărcarea pieselor finite, mici și resturi. Ferăstrăul pentru panouri Gabbiani P80 și centrul de lucru nesting Morbidelli X200 sunt integrate în depozitul automat care permite depozitarea, etichetarea automată a panourilor și încărcarea directă a ambelor utilaje pe suprafața de lucru, protejând cele mai delicate suprafețe. În același timp, ferăstrăul pentru panouri Gabbiani P80 poate efectua și tăieturi cu un nivel ridicat de productivitate.

Celulă de aplicat cant Stefani cell E: combină numeroasele plusuri ale masini industriale Stefani x în ceea ce privește productivitatea și calitatea, cu avantajele integrării flexibile și automatizate datorită sistemului de returnare a panoului pickback bridge. Unitățile de operare electronic touch garantează un finisaj de calitate superioară chiar și pe cele mai delicate și materiale de ultimă generație, în timp ce noul kit hi-drive mărește viteza de poziționare a unităților pentru o productivitate ridicată chiar și în producția lotul 1. Totul cu un control simplu și intuitiv datorită la software-ul HMI Maestro Active Edge.

Celula flexibila de gaurire si inserarea dibluri Morbidelli cx220 cu robot pentru a face toate elementele de mobilier mai eficient, chiar si cu piese foarte diferite. Celula produce un panou pe minut și până la mai mult de 400 de panouri pe schimb cu un singur operator, în doar 50 m2. Poate fi utilizat numai cu robotul pentru producție în ciclu continuu sau cu supraveghere parțială de către operator.
 
 Soluții expuse pentru fiecare cerință de producție, de la formatizare până la asamblare.

GABBIANI VSI: ferăstrău automat vertical cu motoare independente pentru lama principală și incizor cu actionare mecanic pentru tăierea orizontală și verticală a diferitelor tipuri de materiale lemnoase.

OLIMPIC 500 plus: noua masina de aplicat cant care va permite sa obtineti o productivitate si mai mare, sa lucrati canturi din lemn masiv de pana la 12 mm si sa lipiti canturi din plastic folosind tehnologia cu aer cald pentru o linie de lipire invizibila.

Pentru asamblare, evidențiați ACTION E, acum disponibilă cu noul sistem de încărcare și descărcare: un ajutor valabil pentru asamblarea dulapului la înălțimea de lucru a presei și împingerea acestuia în zona de presare precum și pentru poziționarea verticală a dulapurilor asamblate și transportul acestora la următoarea zonă de lucru.

Este reînnoit presa ACTION P cu incarcare si descarcare manuala: noua interfata operator (HMI) permite o utilizare si mai simpla si mai intuitiva si va permite sa importati si exportati programe de lucru, date de productie si baza de date generala.  Noi soluții pentru a satisface fiecare cerință de proces și pentru a crea finisaje sofisticate și de ultimă tendință.
 Pentru șlefuire și calibrare vor fi prezentate cele mai recente inovații de la dmc eurosystem și dmc sd 90.

Principalul avantaj al dmc eurosystem, o mașină automată de șlefuit-calibrare extrem de modulară, este capacitatea de a efectua mai multe procese atât pe panouri brute, cât și pe cele vopsite. La Grand Opening vei putea descoperi noul panou de control eye-S de 15'' care îți permite să gestionezi toate funcțiile direct de pe ecranul tactil și noul HMI Maestro active sand care, printre noile funcții, poate gestionează magazinul, indicând cantitatea pe tip de benzi disponibilă în depozit și avertizând când acestea sunt pe cale să se epuizeze. Mașina este echipată cu noul grup planetar pentru a obține un finisaj de precizie pe orice suprafață, în timp ce grupul de perii interschimbabile GSI-200 este perfect pentru compania care caută flexibilitate maximă in producție.

Soluție Dmc sd 90 extrem de personalizabilă, disponibilă în 12 versiuni, cu două sau trei unități principale de operare, în care este posibil să se introducă o unitate transversală sau o unitate de rindeluit în prima poziție, să înlocuiască unitatea cu tampon cu o unitate de superfinisare și să adauge o gama completă cu dispozitive pentru masa de lucru si grupurile de presiune. Acest lucru garantează cele mai bune rezultate pe lemn masiv, furniruit, vopsit și lucios
 La cerere, la Surface Lab din Villa Verucchio (Rn), va fi posibilă participarea la demonstrații dedicate noului sistem DMC cu grup laser. Grupul inovator poate realiza creații exclusive și marcaje tridimensionale pe parchet, elemente din lemn, panouri mdf, panouri de fibrociment și suprafețe solide de orice lungime. Printre cele mai inovatoare tehnologii pentru tratarea și finisarea suprafeței panoului se numără și presa SERGIANI 3D FORM pentru finisarea de ultimă generație a panourilor 3D.


În legătură cu Centrul Tehnologic Superfici, vor fi prezentate și ultimele inovații pentru vopsire și finisare.

COMPACT XL: pulverizator pentru capacitati mari de productie, ofera un sistem mai eficient de recuperare a vopselei si recirculare avansata a volumului de aer.

Sistem de polimerizare UV LED cu multiple surse UV monocromatice la lungimi de undă diferite: pentru performanțe care sunt complet comparabile cu polimerizarea UV convențională, menținând avantajele LED-ului.

EXCIMATT: Tehnologia excimer Superfici pentru finisarea celor mai diverse produse finite și materiale. Pentru a oferi efecte extra-mate de moliciune surprinzătoare fără a compromite rezistența suprafeței.

ROBOT MAESTRU pentru vopsirea ferestrelor: studiat plecând de la mișcările unui braț de meșter, transformat într-un robot antropomorf, acum cu 8 axe pentru prelucrarea ferestrelor și mai mari.

BRAVO 2: Robot cartezian pentru pictura pe panouri. Două capete cu 5 axe, precizie, fiabilitate și delicatețe combinate cu viteza și continuitatea producției unui sistem automat de pulverizare, pentru o calitate fără precedent.
 


 Marea Deschidere va fi, de asemenea, o oportunitate de a descoperi noua linie integrată System 9 pentru producția de ferestre și uși într-o avanpremieră mondială în unitatea de producție extinsă din Rimini, cu o altă noutate absolută întegrata: mașina de tenonat bilateral Celasch Action.Linia SCM se remarcă prin schimbarea extrem de rapidă a configurației și flexibilitatea extremă în gestionarea lungimii pieselor. Este astfel posibil să se producă până la 200 de ferestre complete pe schimb de lucru, chiar și cu loturi medii-mici.

Noua CELASCHI ACTION, în special, permite să lucreze simultan două elemente de lungimi diferite, exploatând principiul lucrului cu translația motoarelor cu piese staționare. Printre plusuri, prezența a 4 electromandrine, fiecare fiind servit de un magazin de scule cu 8 poziții.

Tot la uzina de la Rimini va fi expusă WINDORFLEX, o nouă celulă automată pentru rame complete, care optimizează productivitatea menținând în același timp o flexibilitate ridicată și calitatea procesării.

Dintre soluțiile tehnologice expuse în Centrul Tehnologic nu vor lipsi ACCORD 500/600: centre de prelucrare CNC pentru producția de uși, ferestre, scări și elemente din lemn masiv, care oferă cu 30% mai multă productivitate și o gestiune inteligenta cu Maestro Power TMS.

Noutăți și pentru mașina de prelucrat in patru fețe automată SUPERSET NT, echipată acum cu platforma SCM Maestro connect IoT, pentru o producție inteligentă și conectată de profile pentru ferestre, uși, scări, lambriu, rame și elemente de mobilier.

Printre noile intrări se numără și CONNEXUS FJ, o mașină de cepuit/mortezat care satisface toate nevoile în prelucrarea diferitelor tipuri de uși din lemn masiv sau MDF infoliat, inclusiv îmbinări complexe precum ușă "miter door", "face frame" e "french jointpe uși și obloane.

 


 Spațiu amplu se va acorda și ultimelor știri pentru construcții din lemn, prezentate în modul digital. Gama de centre de prelucrare CNC și sisteme avansate se extinde și mai mult

OIXOS X: viteza maxima de executie, precizie si dimensiuni reduse sunt avantajele acestui nou centru de prelucrare CNC conceput pentru prelucrarea grinzilor lamelare sau din lemn masiv cu sectiunea maxima de 450x240 mm.

OIXOS XL PLUS: nou centru de prelucrare CNC pentru prelucrarea panourilor modulare și stâlpilor structurali cu o secțiune maximă de 1.250x610 mm, utilizat în construcția clădirilor cu mai multe etaje. Prezența unei unități independente de lamă în plus față de grupul de operare cu 6 axe, permite efectuarea de tăieturi chiar și la grosimea maximă.

DMC SYSTEM XL: mașină automată de șlefuit-calibrare foarte modulară, capabilă să lucreze panouri CLT de până la 3700 mm lățime și 500 mm grosime.
  


Soluții "stand alone", dar și integrabile precum cele ale celulei integrate Smart&Human Factory pentru meșter dedicat producțiilor flexibile și personalizate de la materie primă până la mobilier finit și îmbunătățite prin integrarea cu software-ul MES.

Celula poate fi configurată alegând dintre diferite modele, cum ar fi:


 

- L'invincibile si x: ferăstrău circular cu înclinarea lamei ± 46° și/sau clasa px 350i, ferăstrău circular cu cărucior mobil cu lamă înclinabilă până la 46° pentru lucrul în siguranță maximă și o etanșare perfectă a panoului. Tehnologie avansată cu optimizatorul-secvențietor de tăiere SCM Thundercut, unic în ghidarea pas cu pas a operatorului în introducerea panoului în mașină și în tăiere.

- me 40 și/sau me 35: plăcuță de bordură automată echipată cu noul control compact eye-S cu interfață active edge Maestro pentru un management optim.

Controlul reprezintă grafic toate funcțiile mașinii și gestionează noul sistem automat de pornire/oprire și setare cu unelte cu mai multe raze ale unităților de tundere și răzuire a marginilor, garantând performanțe ridicate conform programului.

- Centre de gaurire CNC: startech cn plus concepute pentru a produce cu usurinta si flexibilitate elemente de mobilier fara repozitionarea sculelor si fara interventia operatorului; startech cn v, complet automat, echipat cu o prindere de panou pentru productie rapida si eficienta, fara intreruperi.De asemenea, la Marea Deschidere sunt evidențiate și alte noutăți:De asemenea, la Marea Deschidere sunt evidențiate și alte noutăți:
- BLADE OFF: sistem inovator de siguranță SCM aplicat ferăstrăilor circulare. Datorită senzorilor inteligenți previne contactul accidental al corpului uman cu lama, excluzându-l automat și oprind execuția programului fără a deteriora nicio componentă a mașinii.
- STARTECH CN K: centru de prelucrare compact cu 3 axe pentru toate tipurile de frezare, decoratiuni, gravare, semne si prototipare de modele 3D. Singurul din categoria sa care are un electroax de 2,4 kW. Cabina integrală asigură protecție operatorului și un mediu de lucru curat. Interfața virtuală om-mașină „deschisă” permite o mare simplitate a programării și importul de coduri G din orice software CAD/CAM.